IMP

Istanbul Museum Production

Bizler, Endüstriyel tasarım, Prodüksiyon ve görsel efektler alanındaki tecrübe ve bilgimizi, 2009 yılında İtalyan FX Film&Visual Co. ile birleşerek, MetFX Film&Visual Effects Production Company adı altında topladık. Çalışma hayatına başarılı bir grafik çizerek bugüne getirdiğimiz MetFX Company, deneyimli kadromuz ve İtalyan ortaklarımızın çevresi ile uzun bir süre muhtelif Türk ve Hollywood film endüstrisi ile iş birliği ve projeler geliştirdik. Görsel efekt şirketlerinede çözüm ortaklığı, efekt, kostüm, dublör ve aksiyon sahneleri hizmetleri yanı sıra mekanik, mekatronik alanında, teknolojik olarak kendimizi geliştirdik, Sadece efekt ve yazılım teknolojilerinde değil aynı zamanda görsel sanatlarda da ülkemize katkıda bulunmayı misyon edinerek gelecek günlerde daha da başarılarımızı devamlı kılmayı hedeflemekteyiz. Amacımız, Türkiye’nin her türlü tarihsel mirasının, zenginliklerinin, değerlerinin ve bu değerlerin yeşerdiği doğanın ve çevrenin korunması, bu nedenle tanıtılması, sevdirilmesi ve sahip çıkılması için toplumda duyarlılık ve bilinç oluşumunu sağlamak ve bu bilinci geliştirmektir. Türsab 20 ülkeye ait müzecilik verilerini kapsayan araştırmasından derlediğimiz bilgiler ışığında, Tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye bu zenginlikleri yansıtacak sergi ve müzelere ne yazık-ki sahip değildir, Yine araştırmaya ilişkin bilgileri değerlendirmemizde dünyada müzelere olan ilginin büyük bir hızla arttığını gördük, Bunun arkasında etken sebepler sosyal, kültürel ve ekonomik unsurlar olduğu bilinmektedir, Örneğin Turizmde Türkiye'nin en önemli rakiplerinden İtalya'da 3.790, İspanya'da 1.343, Fransa'da 1.207, İngiltere’de 1850, ABD 17.500, Almanya da ise 6501, Müze faaliyet göstermektedir. Tarihinde üç imparatorluk görmüş medeniyetler beşiği Türkiye'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile kişi ve kurumlara ait toplam yalnızca 295 müze bulunmaktadır, Dünyadaki bu talep ve ülkemizdeki bu açık bizleri modern ve fonksiyonel müzeler kurmaya teşvik etmiştir.

I M P

Istanbul Museum Production